Typer af spilleregler i fodboldkampe

Fodboldspiller regler

Regler for fodboldspillere inkluderer reglerne for højden af ​​mål, felt og bold, reglerne for dommeren på vagt og detaljerne i denne artikel.

Fodbold er en meget populær sport fra fortiden til nu, den nydes også af alle mennesker, både voksne og børn.

Hvem kender ikke Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi? Sikkert alle ved det. Disse to mennesker er professionelle fodboldspillere, der er meget berømte i dag på grund af deres ekstraordinære præstationer i fodboldens verden.

Fodboldens popularitet vedrører ikke kun spillerne, i den er der spilleregler, der gør fodbold smukkere.

Vi kender muligvis allerede nogle fodboldregler såsom feltstørrelse, mål, antal spillere, offside-betingelser og mange flere. Fodboldspillerregler er lavet af FIFA, så man håber, at det kan være kendt fra både spillerne og fodboldpublikummet.

Så hvad er reglerne for FIFA-spillere i fodbold? Lad os se på følgende forklaring.

1. Målet

fodboldspiller regler

Målet i en fodboldkamp har en målhøjde på 2,44 meter og en bredde på 7,32 meter.

2. Fodboldbane

Ifølge FIFA er størrelsen af ​​fodboldbanen til internationale kampe dvs.

3. Bolden

Kuglen har en rund form og vejer ca. 396-453 gram og har en omkreds på ca. 68-71 cm.

4. Regler for spillet

Inden en kamp startes, skal spillerne ryste hinandens hånd med modstanderens spiller.

Derefter kaster dommeren en metalmønt, hvor hver holdkaptajn vælger den ene side af mønten. Valg af den side af mønten, hvor kaptajnen kan vælge startbold eller mål.

5. Antal spillere

Antallet af spillere for hvert hold i en fodboldkamp, ​​nemlig 11 spillere.

Hvis antallet af spillere er mindre end 7 spillere eller 4 spillere får et rødt kort, mister et hold kampen

6. Holdkaptajn

Hvert hold har en kaptajn, der har ansvaret for at diskutere med dommeren, hvis der er problemer i kampen.

7. Regler for iført tilbehør

I kampe er det tilladt for spillere at bære tilbehør som f.eks

• Jersey

Den anvendte trøje må ikke være den samme mellem de to hold, både i farve og mønster. Hvert hold har mindst to trøjer, nemlig hjemmetrøjen (hjemmekamp) og udebanetrøjen (udekamp).

• Fodboldsokker og dæk

I fodboldkampe kræves det, at spillerne bærer sokker og decker. Brug af dette tilbehør har til formål at beskytte skinnebenene og reducere risikoen for personskade.

• Handsker

Specielle handsker, der bruges til målmænd, er nyttige til at beskytte hænderne mod hårde spark og gøre det lettere at fange bolden. Bortset fra det kan andre spillere også bære det på et koldt eller snedækket sted.

• Hovedbeklædning

Hovedbeklædning bruges specifikt til spillere, der har lidt hovedskader.

8. Dommer

Dommeren har ansvaret for at lede spillet og træffe beslutninger, når en spiller begår et frispark. Nå, i udførelsen af ​​sine opgaver bistås dommeren af ​​2 assisterende dommere i marken.

9. Assisterende dommer

Assistentdommeren omtales ofte som linjedommer. Linesman har ansvaret for at hjælpe hoveddommeren med at træffe offside-beslutninger ved at hæve flaget og også føre tilsyn med indkast og hjørner.

10. Regler for timing af fodboldkamp

Fodboldkampen på fuld tid er 90 minutter og er opdelt i to halvdele. Hver runde har 45 minutter. Efter afslutning af første halvleg får spillerne en pause i 15 minutter.

Hvis der er brug for en vinder, og kamptiden er 90 minutter, gennemføres en ekstra runde på 2 x 15 minutter. Når scoren stadig er den samme, og der ikke er nogen vinder, gennemføres en straffesparkskonkurrence.

11. Kick Off-regler

Kick off er færdig, når du starter kampen. Så nogle regler, når du starter kick-off, er som når du starter en kamp, ​​efter målet, starter anden halvdel og starter forlængerrunden.

12. Målregler

Et mål bliver scoret, når bolden går helt over mållinjen, og der ikke er nogen spiller i en fejl eller offside position.

13. Offside og onside regler

Offside opstår, når en spiller sender bolden til en anden spiller i modstanderens forsvar, men spilleren er foran modstanderens forsvarer. Assistentdommeren hæver flagget, hvis der er offside, nu kaldes det modsatte af offside onside.

14. Ball Out-regler

Når bolden går ud på siden af ​​banen, foretages et indkast, hvis bolden kommer ud ved siden af ​​målet tages et hjørne eller målspark.

Når en spiller er skadet, vil dommeren instruere spilleren om at kaste bolden ud af banen.

15. Kast ind

Når bolden er ude af banen, kastes spillet ind i eller af et af holdene.

Holdet, der tager indkastet, er det hold, der ikke kastede bolden ud. Når du kaster bolden, skal du bruge begge hænder, og bolden holdes over hovedet. Derudover skal spillerne ikke løfte bolden for længe.

16. Målspark

Et målspark tages, når bolden krydser linjen ved siden af ​​målet forårsaget af modstanderens spiller.

Dette spark kan tages af en af ​​spillerne, hvad enten det er en målmand eller en holdkammerat, forudsat at han ikke overskrider målmandens område.

17. hjørnespark (hjørnespark)

Et hjørnespark tages, når bolden krydser linjen ved siden af ​​målet forårsaget af spilleren selv. Hjørnespark tages af en modspiller i hjørneområdet.

18. Udskiftning

I en fodboldkamp kan udskiftninger kun foretages for 3 spillere.

19. Overtrædelsesregler

Når der opstår en alvorlig overtrædelse, såsom hård tackling, håndbold, træk i modstanderens trøje, forstyrrende bevægelse og så videre. Dommeren har ret til at udstede to kort, nemlig et rødt og gult kort.

Et rødt kort gives til en spiller, der begår en alvorlig fejl, og konsekvensen er, at spilleren bliver sendt ud. Mens der gives et gult kort for en streng advarsel, vil du automatisk få et rødt kort, hvis du får to gule kort.

20. Frisparkregler (frispark)

Et frispark udføres, når spilleren begår et frispark. Hvor overtrædelsen opstår, kan frisparkbolden sparkes direkte i målet, eller den kan afleveres til en anden spiller.

21. Straffe

Spillere, der begår et frispark i målmandens område, belønnes med et straffespark. Disse overtrædelser inkluderer tacklinger, håndbold og flere andre overtrædelser begået i strafområdet. En af spillerne udnævnes til at tage denne straf

Dette er en forklaring på de forskellige regler i fodboldkampe. Kan være nyttigt!